top of page
Search
  • Writer's pictureHiski Hämäläinen

Mannerheim breikkasi?


Jo vuosia sitten Kyrsyä - Tuftland elokuvan kuvauksissa alettiin miettiä miksi Mannerheimista ei ole tehty kunnollista elokuvaa? Päättelin että tällainen täytyy tapahtua jossain vaiheessa!

Mannerheim kävelee treenipaikalle. Kuva Dimitri Lisitsyn.

Kuitenkin median tuottaminen ei ole yksinkertaista kun ollaan internetissä. Medialle täytyy olla katsoja, joka nauttii siitä. HiskiShow:n kuulijakunta on tottunut breikkimateriaaliin joten päätimme pysyä siinä. Meillä on myös taidokkaat esiintyjät alalta!

Kuva Dimitri Lisitsyn.

Hetken tutkailtuani deepfake videoita ja sen tuottamista, päätin että Mannerheim täytyy herättää henkiin! Ehkä deepfaken avulla saisimme Mannerheimin valkokankaalle??

Tavoitteena oli saada videosta edes suurin piirtein realistinen. Parhaan mallin naamasta saimme Mannerheimin valokuvista, koska niissä oli paljon resoluutiota. Valokuvissa on kuitenkin ikävä välkkymisefekti kun naaman eri kuvakulmat on otettu eri valoissa. Välkkyminen väheni videon pakkautuessa, sekä videon päälle asetellun filmirakeen ja virheiden ansiosta.

Deeface algoritmi tutkii Jonin ja Mannerheimin naamoja. Ollaan menossa 170 tuhannennella iteraatiolla algoritmista.

Tiesimme että naamasta myös tulisi valokuvien kautta jäykkä, joten ohjeistimme näyttelijää pitämään suun kiinni ja naaman suht ilmeettömänä ja näyttelemään muulla kropalla. Mannerheimina tanssi Joni Koikkalainen, joka on myös ilmiömäinen fyysinen näyttelijä! Hän tutki etukäteen Mannerheimin liikkumista ja kropan eleitä, ja käytti sitä hyväkseen esiintyessään!

Videon ekaa edittiä katsellessamme tiesimme että käsissä oli hitti! Video oli hauska jopa ilman deepfakea! Puvustus ja lokaatio sekä jälkimuokkaus todella herättivät videon henkiin. Valmiille videolle tuli nopeasti katsojia varsinkin paikallisesti:

Olimme erittäin tyytyväisiä tähän 4 päivässä saavutettuun yleisöön (huom ilman rahallista sponssia). Katsojia on varmasti ainakin satoja lisää instagrammin puolella ja tämän päiväisen Etelä-Saimaan digitaalisen lehtijutun jälkeen myös varmasti joitakin Youtubessa.

Tavoitteena on tottakai aina mainostaa meidän taitavaa Street Culture Club ry:tä, minun ja muiden taitavien tekijöiden kuten valokuvaaja Dimitri Lisitsynin osaamista ja erityisesti viihdyttää ihmisiä!

Emme saaneet yhtään vihapostia vaan päinvastoin paljon kehuja, ja jotkut lähtivät myös mukaan ajatusleikkiin! Ajatusleikki ei myöskään ole aivan tuulesta temmattu. Mannerheim opiskeli Nikolain ratsuväessä Pietarissa koska hänet oli aiemmin potkittu pois Haminan kadettikoulusta huonon käyttäytymisen vuoksi. Ratsuväki oli viimeinen tilaisuus hänelle aloittaa sotilasura. Sen hän myös teki ja päätyi lopulta presidentiksi. Jos ei breikkiä, villi nuori mies olisi varmasti ainakin tanssinut ripaskaa ja tehnyt muita temppuja opiselutovereiden seurassa :)

Kiitos Tanssiopisto osittaisesta puvustuksesta! Kiitos myös Imatran Erä-Aitta historiallisesta armeijavaatevalikoimasta sekä Lappeenrannan kaupunki lokaatiosta!

Valokuvat: Dimitri Lisitsyn

Video: Hiski Hämäläinen

Tanssijat: Joni Koikkalainen (Mannerheim), Mikko Nieminen ja Aleksi Esala.

-Hiski


118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page